Se nederst i dette afsnit.

Nogle af mine tidligere klienter fik disse råd af mig.

Hvad er vigtigt i et parforhold?

Som parudvikler møder jeg dagligt mennesker, som overvejer, hvad der er vigtigt i et parforhold ? efter min vurdering er, det i har samme forståelse, følelser og nærhed men uden ord er vigtigt for parforhold læs ned for her

 1. Tryghed og tillid.
 2. berøring/knus/kram/omsorg.
 3. Kærlighed i ord.
 4. kommunikation.
 5. Respekt.
 6. Konflikthåndtering.
 7. Fælles værdier.
 8. Sex.
 9. Realisme.
 10. Udvikling.
 11. Uafhængighed.

Alle er forskellige, så derfor behøver i ikke være enige med mig. I kan blot bruge mine bud som inspiration.

1. Tryghed og tillid

Tryghed og tillid er det vigtigste i et godt parforhold. Det handler om at stole på hinanden, forholdet og fremtiden. Hvis I bor sammen, kan det virke som en selvfølge, at I ser hinanden hver dag. Men det er stadig vigtigt at afsætte tid til hinanden, og sørge for, at I er sammen uden forstyrrende mobiler, eller andet, Når I ikke er sammen, så skriv en lille sød besked, ikke noget vigtigt kun for lige at gøre opmærksom på, at I tænker på hinanden. Skriv f.eks hvad du skal eller har lavet, og hvis det tager hele dagen, så ring, hvis der er mulighed for det.. Når I mødes igen,

2. Berøring/knus/kram og omsorg.

Fysisk berøring i et forhold er utrolig vigtigt. At holde i hånd, nusse, kramme, kysse, få massage, alt sammen er kærligheds sprog.

I dette sprog er der en hel krop, der er modtagelig for berøring. Følsomme punkter nervebaner er spredt over hele kroppen, men det betyder ikke at al berøring ”føles ens” forstået på den måde, at det giver samme glæde, men vi tager det i min parudvikling. Jeg har stor kendskab til emnet, og har de teknikker og redskaber I skal bruge for at gendanne den relationen mellem jer som kvinde og mand, uanset, hvor dårlig I har det samme nu

Uden det føler man sig slet ikke elsket. ja desværre man dør langsomt over tid

3. kærlighed i ord

Jeg vil ikke anbefale nogen at være i et parforhold uden kærlighed. Kærlighed knytter bånd, kærlighed gør os til bedre mennesker, men hvis det kun ligger i ordet kærlighed, og ingen handling, har det nærmest den modsat virkning. I min parudvikling kommer vi ind på det emne. Jeg viser jer vejen i skal gå for at finde hinanden igen.

4. kommunikation

Kommunikation handler ikke kun om at kunne udveksle fakta. Det kan de fleste. God kommunikation handler mere om at kunne tale om følelser og de svære emner. Derfor er det vigtigt at udvikle en god samtalekultur i sit parforhold.

Kommunikation hænger sammen med at være følelsesmæssigt tilgængelig. hvilket vil sige at være nærværende, empatisk og opmærksom på sin partners signaler. Og være klar til at prioritere sin partners ønsker om kontakt, opmærksomhed og omsorg.

Kommunikation betyder også at I er opsøgende og opmærksomme på hinanden. At I ønsker at kende hinanden, og samtidig vise hvem I selv er. Kommunikation handler altså også om ærlighed og åbenhed.

God kommunikation mellem jer får I udfra min parudvikling efter ca. 7. møde. Der er bare noget der er vigtigere, nemlig forståelsen for hinanden som mand og kvinde, og interaktion mellem jer.

5. Respekt

Respekt betyder, at du accepterer din partner som han/hun er. Manglende respekt ødelægger selvværdet, og gør det umuligt at være i et ligeværdigt forhold.

Når du respekterer din kæreste, anerkender du din partners valg, og det han/hun står for. Du forsøger ikke at lave din partner om, eller signalerer at du er utilfreds med den han/hun er.

Hvis I vil hinanden, og har valgt den vej jeg har vist jer. Så ved I hvad ordet respekt betyder. Ikke i ord, men i følelser, og det er det bedste.

  I har mine redskaber og teknikker til jeres liv fremover.

6 . Konflikthåndtering

Det er umuligt at leve uden konflikter, fordi mennesker er forskellige og har forskellige behov. Derfor er det vigtigt at lære, hvordan I undgår, at konflikterne løber løbsk, slider på forholdet og skaber følelsesmæssig afstand.

 • Hvornår I tager konflikten er vigtig for en god løsning.
 • Hvordan I starter op på løsningen er vigtig.
 • Processen før og under er vigtig.
 • Alt dette får I under parudvikling.

Derfor er det en god øvelse at tale med din partner om jeres værdier. Hvad synes du fx er vigtigst i et forhold: Sex, spænding, tryghed, kærlighed, at få børn, kommunikation, udvikling eller at leve sundt?

7. Fælles værdier

Er vigtige, fordi det viser, I har samme prioriteringer.

Værdierne behøver ikke være 100% ens, men hvis der er stor forskel, skaber det udfordringer..

De færreste bruger tid på at afklare fælles værdier, selvom det er noget af det vigtigste i et stabilt parforhold.

Vi går automatisk ud fra, at vores partner har samme værdier som os selv. Fx ” Hvordan kan du ikke synes, at økologi er vigtigt?” . Eller “Hvordan kan du have lyst til at holde ferie uden mig?”. Eller “Vi skal da holde jul med hele vores familie, ikke kun os to alene” osv. osv.

8. sex

 • Sex. men kun når der er lyst begær og glæde
 • Alt får I under parudvikling.

9. Realisme

Realisme vil sige at se tingene klart.

De fleste af os har mange romantiske fantasier og forestillinger, som vi har svært ved at slippe, hvilket skaber smerte og frustrationer.

Realisme betyder bl.a., at I er villige til at arbejde for forholdet, fordi I ved, at intet godt kommer ud af ingenting. Glem alt om at leve lykkeligt til jeres dages ende. Det er ikke et eventyr, men hårdt arbejde.

Realisme er også at acceptere hinandens begrænsninger, og at jeres forhold måske ikke er hvad I drømte om. Det betyder ikke, at det ikke er godt. Men det betyder, at det er noget andet, end I troede det ville være.

Når I er færdige med min parudvikling, er i kvinde og mand, og går i samme retning,

10. Udvikling

Udvikling er måske det allervigtigste. For hvis der er udvikling, er alt muligt.

Alle har brug for at udvikle sig og være i bevægelse. I det øjeblik udviklingen stopper, begynder vi langsomt at dø. Når jobbet eller parforholdet opleves kedeligt, kan det være, fordi vi ikke udvikler os.

Udvikling bevarer friskheden i forholdet, og gør det muligt, at sex, kærlighed, kommunikationen osv. bliver bedre som tiden går.

Her er 3 forslag, som støtter jeres parforholds udvikling:

1. Prioriter dybe samtaler

Dybe samtaler øger forståelsen for hinanden. Det skaber nærhed, og I bliver klogere på hinandens behov og følelser.

2. Giv kærlighed hver dag, IKKE i Ord, men i HANDLING.

Husk, at kærlighed også er en handling. Øv dig i at give kærlighed og omsorg hver dag.

3. Undersøg jeres konflikter

Der er en lektie i alles konflikter. Du har noget at lære, og din partner har noget at lære. Når du finder ud af hvad, er du blevet klogere, og chancen for en ny konflikt er mindre.

11. Uafhængighed

Et godt parforhold forudsætter balance mellem “mig, dig og os”

Derfor er det vigtigt, du også har et godt og interessant liv uden din partner.

Hvis du har et rigt selvstændigt liv, som giver dig overskud, udvikling og glæde, har du også noget at give din partner og forholdet, nemlig dig selv.

Uafhængighed har ikke noget at med egoisme eller selvtilstrækkelighed at gøre. Slet ikke.

Uafhængighed betyder blot, at du ikke er afhængig af din partner, og at du er klar til at indgå i forholdet, som en ligeværdig selvstændig voksen.

Klientudtaleser samt 3 processer 1 fra Fyn, 1 fra Sjælland, og 1 fra Jylland

Jørgen og Lone på Sjælland

Jeg husker da jeg kom samme med Lone. Jeg var ikke særlig sød ved hende selvom hun var min kone. På et tidspunkt beder du. min kone om at går udenfor døren under vores møde. du kigger på mig.
Jeg forventer en skideballe for min opførsel. Men du så på mig du har fuldstændig ret i det du siger om din kone.
Det er den facon og på den måde du gør det på, som er forkert.
Fra nu af skal du være sød ved hende. Når vi er færdige med møder / sessioner og de teknikker redskaber i får af mig, så lover jeg dig at du får det du ønsker fordi det ønsker din kone også.
Tak Kim. Lone er min kone i dag og du havde ret i det du sage til mig

Hanne og Martin på Sjælland

Hej Kim
Martin og jeg har haft en rigtig lang og dejlig periode sammen, nu hvor vi har brugt alt din vejledning og vigtigst dine teknikker og redskaber til os.
vi har haft en stor glæde af dem alle sammen, men især din rådgivning om livet som kvinde og mænd de har hjulpet rigtig meget. Vi har ikke skændtes en eneste gang de sidste 3 måneder. Så hurra for det.
Så vi er blevet enige om at aflyse den tid med dig den 31 maj 2018
Mange tak for hjælpen.

Diana og Claus, på Fyn

Claus og jeg har haft en periode sammen med dig, jeg husker specielt vores første møde, Claus og jeg var vist nok temmelig uvenner. Mens vi to skændes beder du om et foto af vores søn fra Claus.
Du lagde telefonen på bordet mellem os to og sagde, hvis i to bliver skilt,
får du en ny mand, og du får en ny kvinde og sådan er det.
Men jeres søn mister de to vigtigste personer i hans liv “mor og far” Er derhen i vil ?
Der blev total stilhed, jeg sagde ikke et ord og Claus sagde ikke et ord.

Kim.. du sagde vi skulle begynde at samarbejde, ikke modarbejde og se at komme videre med et liv sammen, og det virker.

Ali og Linda i Odense

Kim min ven.
Normalt er det vel sådan at jo bedre man er til sit arbejde, jo flere kunder får man.
Sådan er det i hvert fald for mig, for Linda som er frisør men det ved du, bageren og mekanikere osv.
Men åbenbart ikke hos dig, dine kunder komme ikke igen.😀
Og det har vist sig at være de bedste penge der er betalt i vores forhold.
👍😀😀 tak for det 😀😀👍
Linda og jeg øvet os og er blevet rigtig gode til det.. Men det var ikke gået uden dig og dine teknikker og redskaber til os, det har vi tit snakket om.

Det her er Ali og Lindas sessioner da jeg kom hos dem. Jeg har fået deres tilladelse til at skrive forløbet her.

Læs omkring priser for sessioner og de forskellige landsdele under Prisen (incl. moms) i menu på forsiden.

I Odense på Fyn


Mandag Ugen før


Session 1  ( parudvikling ) kl. 16.00 – 17.00 ( 60 min. )
Session 2 ( parudvikling ) kl. 19.00 – 19.30  ( 30  min.)
Session 3 ( parudvikling ) kl. 20.00 – 20.30  ( 30 min.)

Tirsdag ugen før


Session 4 
( parudvikling ) kl. 17.00 – 17.30 ( 30 min. )
Session 5 ( parudvikling ) kl. 18.30 – 19.00 ( 30  min.)
Session 6 ( parudvikling ) kl. 20.30 – 21.00 ( 30  min.)

Onsdag

Session 7  ( parudvikling ) kl. 17.00 – 18.45 ( 45 min. ) løbet af sessionen går kvinden en tur på 10 min.
Session 8 ( parudvikling ) kl.19.00 – 19.45 ( 45 min.) Løbet af sessionen går Manden en tur på 10 min

Torsdag

Session 9 ( parudvikling ) kl. 16.00 – 16.30 ( 30 min.) Er i klar til at Går Videre nu ?
Session 10 ( parudvikling ) kl. 18.00 – 18.30 ( 30 min.) 
Session 11 ( parudvikling ) kl. 19.30 – 20.00  ( 30 min.) 

 I par med 2 børn i Næstved 2017

fredag uge før

Session 1  ( parudvikling ) kl. 16.00 – 17.00 ( 60 min. ) Session 2 ( parudvikling ) kl. 19.00 – 19.30  ( 30  min.) Session 3 ( parudvikling ) kl. 20.30 – 21.00  ( 30 min.)

mandag

Session 4  ( parudvikling ) kl. 16.00 – 17.00 ( 60 min. )
Session 5
( parudvikling ) kl. 18.30 – 19.00 ( 30  min.)
Session 6 ( parudvikling ) kl. 21.00 – 21.30 ( 30  min.)

tirsdag

Session 7  ( parudvikling ) kl. 17.00 – 17.30 ( 30 min. )
Session 8 ( parudvikling ) kl.20.00 – 20.45 ( 45 min.) Løbet af sessionen går Mand en tur på 10 min

fredag

Session 9 ( parudvikling ) kl. 16.00 – 16.30 ( 30 min.) Er i klar til at Går Videre nu ? Session 10 ( parudvikling ) kl. 19.00 – 19.30 ( 30 min.)  Session 11 ( parudvikling ) kl. 19.30 – 20.00  ( 30 min.) 

 I par Uden børn i Skive i 2018


Søndag


Session 1  ( parudvikling ) kl. 10.00 – 11.30 ( 90 min. )
Session 2 ( parudvikling ) kl. 13.30 – 14.00  ( 30  min.)
Session 3 ( parudvikling ) kl. 16.00 – 16.30  ( 30 min.)
Session 4  ( parudvikling ) kl. 20.00 – 20.30 ( 30 min.)

Mandag

Session 5 ( parudvikling ) kl. 07.00 – 07.30 ( 30 min.) løbet af sessionen går kvinden en tur på 10 min.
Session 6 ( parudvikling ) kl. 16.00 – 16.30 ( 30  min.) Løbet af sessionen går Manden en tur på 10 min
Session 7 ( parudvikling ) kl. 20.00 – 20.30 ( 30 min.) Er i klar til at Går Videre nu ?

Tirsdag

Session 8  ( parudvikling ) kl. 17.00 – 18.00 ( 60 min. )
Session 9 ( parudvikling ) kl.15.00 til 15.30 ( 30 min.)
Session 10 ( parudvikling ) kl. 19.00 til 19.30 ( 30 min.)