Navnet på din aller vigtigste ven er: “Hypothalamus”. Det er latin for det, vi omtaler som krybdyrhjernen. Krybdyrhjernen belønner dig for at opfylde dine basale behov. Og den straffer dig voldsomt, hvis du undertrykker dine behov.

Krybdyrhjernen er en lille del af vor hjerne, som varetager de basale fysiske behov såsom spise, sex og territorium – altså de basale drifter vi har vi til fælles med samtlige dyr i verden.

Hvis du giver krybdyrhjernen det, den vil have, får du masser af belønning såsom:

  • Bedre selvværd
  • Styrket forbrænding
  • Mindre stress og smerte
  • Færre og mindre konflikter
  • Mere glæde og energi

Krybdyrhjernen lader sig ikke stoppe, og den accepterer ikke et “nej”. Forestil dig, at storhjernen er et stort fort med fire tårne og masser af vagter. Inde på fortet er det besluttet (af jer), at I vil blive sammen for børnenes skyld, selv om I ikke længere har noget aktivt samliv. Vagterne hjælper til, at beslutningen bliver ført ud i livet, men pludselig banker det på porten.

Uden for står krybdyrhjernen og siger: “Jeg vil have sex, og det skal være nu”. Vagterne nægter at lukke op, for sex indgår ikke i den beslutning, der er truffet i storhjernen. Vagterne er imidlertid ikke klar over, hvor stærk den lille krybdyrhjerne er. Kort efter bliver porten splintret, og krybdyrhjernen invaderer fortet, og vagterne er magtesløse.

I kan ikke leve uden sexuel kontakt mellem hinanden. Hvis I kun gør det onsdag eller lørdag, kan det resultere i at I begge mister interessen for sex. Men BEHOVET for sex mister I ikke. Det sørger krybdyrhjernen for.

Her ligger kimen til utroskab i mange parforhold, og derfor er en af mine vigtigste opgaver at få jer tilbage på sporet igen, hvad angår det sexuelle.

I holder ikke op med at spise, sove og gå på toilettet, fordi der sker ændringer i jeres hverdag eller i samfundet. Så hvorfor er I så stoppet med at dyrke intim kontakt, når det nu er sådan, at I ikke kan leve uden?