Navnet på din allervigtigste ven er: “Hypothalamus”. Det er latin for det, vi omtaler som krybdyrhjernen. Krybdyrhjernen belønner dig for at opfylde dine basale behov. Og den straffer dig voldsomt, hvis du undertrykker dine behov.

Krybdyrhjernen er en lille del af vores hjerne, som varetager de basale fysiske behov såsom spise, sex og territorium – altså de basale drifter, som vi har til fælles med samtlige dyr i verden.

Hvis du giver krybdyrhjernen det, den vil have, får du masser af belønning såsom:

  • Bedre selvværd
  • Styrket forbrænding
  • Mindre stress og smerte
  • Færre og mindre konflikter
  • Mere glæde og energi

Hvis du til gengæld ikke tilfredsstiller krybdyrhjernen. Jeg giver et eks. fra trafikken. I ser efterhånden mange opfører sig aggressivt i trafikken, med dyt, råben og viften med armene, når der er løbehjul, cykler og gående i et virvar.

Her er krybhjernens territorium overskredet, og derfor reagerer mange som de gør. Vi har meget svært ved at styre det, den har brug for nærring. Derfor er det vigtigt at I har intimitet og sex i parforholdet. Hvis I ikke har den relation i jeres parforhold, så vil krybdyrhjernen træde ind og sige, at der er noget forkert. Den vil sige at ” Jeg vil have sex nu”, og så er det bare et spørgsmål om tid før det sker. Så vil der opstå jalousi, utroskab og mistillid. 

Den skal tilfredsstilles ellers finder den selv en vej for at opnå de behov den mangler.