Hudsult, som begreb, er defineret af Dansk Ordbog som en længsel efter fysisk kontakt med andre mennesker. En længsel der ofte resulterer i en nedtrykt sindstilstand.

Så hvor vigtigt er det for os mennesker, at blive rørt og have fysisk kontakt? Meget vigtigt! Jeg har fundet et par citater i pressen, som jeg tænkte var værd at dele:

Magasinet Helse: ” Hvis vi ikke bliver berørt af andres hænder, ja så kan vi faktisk lide af hudsult. – Kramning er lige så vigtigt som vitaminer for vores sundhed.

Fynens Stiftstidende: ” Man taler om, at mange gamle mennesker har hudsult. De får mad og rengøring, men ingen berøring. Små børn kan dø af manglende hudkontakt, men det kan voksne kroppe også”

Livsstil Eurowoman af Emma Ellegaard “Hudsult: hvis ingen rører dig, bliver du syg, stresset og deprimeret”.

 

Og som udviklingsterapeut har jeg desværre også set lidt af hvert, når folk ikke længere rører ved hinanden, og gå i seng med hinanden. Og bliver nødt til at definere begrebet lidt længere, Stress og depression er rigtigt nok. Men aggression, irritation, og til tider direkte krig med partneren. OG nogle enkeltstående decicderet ondskab. 

Derfor ligger mit fokus som Parudvikling på nærhed og fysisk kontakt. For uden det, har I ikke noget parforhold.

Og som jeg sagde til en af mine klienter: ” det er desvære ikke jer der betaler den højeste pris for jeres parforhold, det er jeres børn”.